Sidor

onsdag 13 april 2011

LGR 11

Nu är vi inne i en tema vecka, där temat är LGR 11 (den nya läroplanen). Eleverna kommer studera ett specifikt ämne de blivit tilldelade i olika grupper.

Måndagen började med att Sanna gick igenom delar av den nya läroplanen, sedan gick hon igenom uppgiften och satte igång arbetet. Under dagen hade eleverna svårt att komma igång, men med tanke att vi var tre lärare som gick runt i klassrummet, lyckades vi tillslut få igång de. För övrigt gick uppgiften ut på att varje grupp skulle ta fram det viktigaste från det tilldelade ämnets kursplan, sedan skulle de använda antingen Photostory eller MovieMaker för att spela in en film där dem framför det samlade materialet.

Nästa dag kändes det verkligen som att alla elever verkligen kommit igång med uppgiften. Det fanns vissa grupper som redan hade börjat spela in, medan andra fortfarande samlade info från sina respektive kursplaner. Därför var det viktigt att hitta en balans med hjälpen som man tilldelade. Det är lätt hänt att man lägger fokus på eleverna som inte kommit så långt och glömmer de andra. Men som tur var hittade jag balansen rätt tidigt.

Inför veckan kände jag mig lite nervös då jag inte hade en aning om vad vi skulle hålla på med under temaveckan. Men jag har haft lite tur med den tekniska sidan, just för att eleverna fått använda sig av två program jag använt tidigare, Photostory och MovieMaker.
Energin eleverna har, har hjälpt mig att utnyttja min personlighet till fullo vilket gjort det enkelt att hjälpa de. De är verkligen samarbetsvilliga!

Btw, många av mina elever har talang i fotboll, men de är för påverkade av Barca! Men som tur var vann jag pricken (en turnering), pratar man för mycket om Barca blir jag tvungen att step up! Tough
love kallas det :P

Ciao

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Kul att ni väljer digitala verktyg för att presentera området med. Det ligger ju en del tryck på det i nya läroplanen.
  Har du sett Youtubeklippet med IKT i nya läroplanerna?
  - http://www.youtube.com/watch?v=UmO6fty3SL8

  Visst är det ibland lätt att glömma bort de "duktiga" eleverna som ju behöver bli uppmärksammade de också. Bra att du tänkt till!

  Vet dock inte om metoden att skjuta sönder kids på rasten ger Arsenal fler supporters?

  SvaraRadera
 2. Det är en ny uppfunnen metod att locka till sig Gooners, det vackra spelet räcker liksom inte :P

  SvaraRadera