Sidor

söndag 15 maj 2011

"Eboue, spelar du EA SPORTS FIFA Superstars!"

Elevernas medievanor är något värt att studera som blivande lärare, det är viktigt att få ett hum över vilka program och hemsidor de besöker när de har datorer tillgängliga.

Dem vanligaste hemsidorna som besöktes i min klass var Facebook, Youtube, Fotbollskanalen och olika bloggsidor. Fördelningen var tydlig i klassen, tjejerna använde Facebook för att chatta och gick ofta ut på olika bloggar, vissa bloggade själva. Killarna använde däremot Facebook för att spela spelet EA SPORTS FIFA Superstars. Vidare var det väldigt vanligt att fotbollsklipp visades på Youtube och sportnyheter lästes högt i klassrummen under raster.

Dessa hemsidor har en beroende framkallande effekt på alla, inte bara yngre elever utan även på oss studenter samt äldre individer. Därför är det viktigt att vi pratar utifrån ett perspektiv där eleverna förstår att detta kan drabba alla och inte bara de. Facebook är det bästa exemplet och det är nog den hemsidan som för tillfället tar upp mest tid av elevernas tid i skolan. Kan man stoppa Facebook användandet i skolor? Egentligen inte, men man skulle kunna begränsa det genom att KANSKE försöka hålla eleverna aktiva med skoluppgifter, som man gör roliga genom att blanda in elevernas intresse i uppgifterna.

Nu till frågan "Eboue, spelar du EA SPORTS FIFA Superstars", Nej är svaret, har blivit beroende av Football Manager 2011! Spelen går i stort sätt ut på samma sak, vara tränare och väg leda en klubb till titlar!

Ciao!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Håller med dig om vikten av att som lärare ha koll på vad eleverna gör på Nätet.
    Jag tror inte heller på för många förbud utan snarare att jobba med uppgifter som känns så relevanta att eleverna lägger ner tiden på dem istället för på FB.

    SvaraRadera