Sidor

söndag 15 maj 2011

There's always a first time!

I måndags var det dags för oss i gruppen att ha hand om vår tredje lektion tillsammans. Vanligtvis brukar vi ha lärarlyftsstudenterna som elever, men denna gången var det gymnasieelever från stockholm som var på besök. Temat för dagen var Flash och Photoshop!

Dagen inleddes med att vi visade eleverna runt i skolan och berättade lite om byggnaden. Visa elever visade intresse medan andra inte brydde sig, dock lät vi inte dem ointresserade eleverna påverka hos. Efter vår rundtur, rörde vi oss upp mot klassrummet. Första halvan av lektionen skulle Biston, Jonas och Emma gå igenom Flash med eleverna, där de skulle få göra det vi gjorde första gången (animera en fågel).
Under andra halvan skulle jag och Philip Photoshopa med eleverna. Vi inledde genom att ge eleverna två minuter att hitta två fel på en bild som vi skapat på Photoshop. Empire State of Mind pumpades upp genom högtalarna och eleverna började leta. När tiden väl var ute, tog det en stund innan någon kom med rätt svar. Efter felen avslöjats, förklarade vi för eleverna att detta blir deras uppgift. Alltså, de ska välja en bakgrund, sedan klipper de ut en valfri kändis och försöker få honom/henne att smälta in i bakgrunden. När alla var klara med deras bilder fick alla gå runt och kolla på varandas, vi delade ett trevligt skratt och allt kändes positivt...(okej, it wasn't all good). Dagen avslutades med en frågestund där eleverna fick fråga oss om studentlivet i Uppsala och hur det känns att gå på universitet.

Låt mig förklara (okej, it wasn't all good).. Vi hade en elev som var sjukt kaxig och hela tiden la onödiga kommentarer. Det var riktigt störande ibland, men vi valde att bemöta henne på samma sätt vilket ledde till att hon till slut blev tyst. Bortsett från lite MISERY, tyckte jag att alla i gruppen skötte sig grymt bra. Det märks att alla vi vuxit under kursens gång.

Måste dock ge Emma grymt mycket credit för att hon blivit så lugn inför grupper, första lektionen hörde man knappt henne men nu tar hon kommandot och hon känns bombsäker inför grupper.
GRYMT!

Tack för en underbar dag,
Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar