Sidor

söndag 9 oktober 2011

Fem dagar med en Femte klass!

VFU brukar vanligtvis innebära långa resor till Västerås, men denna gången är allt annorlunda. Växthuset i Gottsunda är destinationen för den här gången.

Vägen till VFU platsen var ingen dans på rosor utan det var en massa hinder på vägen. Jag och Biston skulle egentligen ha VFUn på ett gymnasium, men på grund av brist på disciplin från handledarens sida stupade allt. Detta gjorde att jag och Biston inte hade någon VFU plats tre dagar från avspark. Under fredagen kontaktade Lars oss och informerade oss att det finns en möjlighet att vi hamnar på Växthuset. Detta bekräftades senare den dagen och äntligen kunde vi pusta ut. Blickarna var nu framåt riktade och förhoppningarna förnyade!

Mina förväntningar är som alltid, v.g. VFU, att handledaren bemöter oss med respekt och ser oss som kollegor och ingen annat.

Första veckan kan summeras med tre ord, FUN.........FUN........FUN! Grymma elever och grymma lärare, vilket gjort det till ett nöje att befinna sig i skolan. 5A & 5B är klasserna vi fått vara med. Det är två helt underbara klasser, med många roliga och intelligenta elever!

One week down, three to go.... Let's do this!

1 kommentar:

  1. Det var tur för mig att du och Biston hamnade hos oss. Jag uppskattar att ni är lyhörda och att ni är visar en stor ambition att vilja lära er mer om yrket och samtidigt integrera IKT i lärandet.

    Som jag berättade för dig så imponerades jag av din förmåga att hålla i lektionen i fredags. Ditt lugn kombinerat med din förmåga att bemöta gruppen samt enskilda elever är framgångsfaktorer. Bra jobbat!

    SvaraRadera