Sidor

söndag 22 januari 2012

Möjligheterna är många, svårigheterna är få!

Bloggandet är ett väldigt användbart verktyg i skolan, detta är något jag själv bevittnat genom mina VFU (praktik) perioder.

I skolan jag var på hade 5:e klasserna en gemensam blogg, där man bland annat kunde hitta uppgifter och veckoplanering. Läraren som ansvarar för bloggen såg den som ett mycket nyttigt verktyg. Svårigheter fanns det, dock var det inte dem som vägde tyngst utan det var möjligheterna. Det finns ju alltid någonting som kan tilläggas i en blogg, vilket läraren ser som en möjlighet. Utifrån detta kan jag konstatera att jag är väldigt intresserad av att nyttja bloggandet när jag väl står framför min första klass!

Jag är ganska van vid peer reading, då det var en stor del av IKT A. Det är alltid intressant att få feedback på det man gör, framför allt när det kommer från en klasskamrat. Genom att feedback erhålls från både lärare och studenter tycker jag att man lättare förbättrar sitt skrivande. Studentens ord är lika viktiga som lärarens!

Egentligen följer jag inte någon blogg, men det kan hända att jag går in och läser ett inlägg från Bank och Niva blogg. Det är en blogg som riktar sig till folk med en passion för footboll. Rent textuellt skriver dem två skribenterna på ett lockande och seriöst sätt som får oss läsare att verkligen få en känsla om vad som skrivs. Anledningen till att jag brukar läsa texter från denna blogg är att jag är ett stort fotbollsfan!

Första inlägget... CHECK!

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Hoppas verkligen du kan utnyttja bloggen som ett redskap för lärande. Som du skriver finns ju många möjligheter att låta elever reflektera eller ge respons till varandra.
  Som lärare handlar det väl främst om att hitta en metod för hur bloggandet ska gå till och relevanta uppgifter att blogga om.

  SvaraRadera
 2. Bra skrivet Mael! Intressant att höra om dina erfarenheter av bloggandet i en skolklass, och att det verkar fungera bra och ses som någonting positivt. Hoppas du fått tips och idéer som du själv kan använda i framtiden!

  Kul att du hittat en blogg som du gillar. Jag gick in på den och kollade lite och som du sa, så är den skriven på ett lockande och seriöst sätt och jag förstår att folk som är fotbollsintresserade uppskattar bloggen :-)

  SvaraRadera